Aanleg Natuurvijver Met Koi

Aanleg Natuurvijver Met Koi

april 14, 2016 Uit Door Robert van de Pas

Aanleg van Natuurvijver met Koi.

Een mooi project waarbij we samen met de klant een bestaande vijver geheel opnieuw hebben geüpdatet en hebben aangepast, zodat deze natuurvijver geheel aan alle wensen voldeed.

Natuurvijver

Natuurvijver met Koi

De uitdaging die we kregen was; we willen een natuurvijver met veel planten en daarin moeten ook Koi kunnen zwemmen. Bij de meeste Koiliefhebbers gaan dan al de haren rechtop staan want onder het motto “ja maar dat kan niet Koi in een Natuurvijver”. Gelukkig hebben we het kwekersbloed (plantenkweker) door onze aderen stromen en vinden dan ook dat het zeker moet kunnen, mits je enkele elementen goed in de gaten houd.

Voor het filtersysteem hebben we achteraf een grove aanpassing gedaan, vanwege de overbelasting en het dichtslippen van het filter. Ofwel het filter werkte nu eigenlijk wel wat het voorheen in de oude situatie niet heeft gedaan. In de oude vijver lag ook meer dan 30 cm slib onderin, wat nu bijna te verwaarlozen is door een goedwerkend filter en regelmatig onderhoud.

Opbouw Natuurvijver En Plaatsen Stapstenen

De vijver is in zijn geheel opnieuw uitgezet en voorzien van een kunststof vijverrand, zodat het water tot aan de rand kan komen te staan. Het plaatsen van de Stapstenen is gebeurt door de oude rotten in het vak, waarbij het Vakmanschap nog even om de hoek kwam kijken.

De natuurvijver is uiteraard voorzien van EPDM vijverfolie, waarmee makkelijk vormen mee te maken zijn, met zo min mogelijk grote plooien. Natuurlijk zijn er extra plantengedeelte in de vijver ingebouwd net als de natuurlijk ogende grindbedden, welke doorlopen in de tuin.

Belangrijk in deze type natuurvijvers is wel dat er een goede en logische waterstroming is, voor zowel planten als afvoer van vuil.

Wilt U ook graag een natuurvijver of heeft u vraagstukken met betrekking tot Koi in een Natuurvijver, neem dan gerust contact met ons op.

Natuurvijver aanleggen | Natuurvijver aanvraag

[contact_form]