Bevroren Vijver

Bevroren Vijver

januari 10, 2012 Uit Door Robert van de Pas

Bevroren Vijver Is Risicovoller Dan Gedacht!

Let Op Voor Uw Bevroren Vijver,

Momenteel krijgen we al meerdere vragen binnen van mensen, wat te doen met mijn bevroren vijver.

Door de enorm strenge Vorst welke momenteel wordt gecreëerd door een combinatie van Kou maar voornamelijk Wind, beginnen sommige Koi Vijvers dicht te vriezen. Deze vijvers zijn in voorgaande jaren niet dicht gevroren, maar dit heeft dan ook te maken met de combinatie van Wind en Kou welke voor de bevriezing zorgen. Natuurlijk is het de laatste jaren erg koud geweest en hebben we lange winters gehad, maar deze hebben niet tot  vele bevroren vijver s geleid.

Wat te doen, ik heb een bevroren vijver?

Bevroren Vijver

Op de vraag wat te doen op het moment dat uw vijver bevriest of begint te bevriezen, is het heel verstandig om uw systeem heel goed te controleren. Op het moment dat uw systeem is gecontroleerd en alles werkt naar behoren, dan kunnen we er vanuit gaan dat uw stroming en of beluchting van uw vijver niet optimaal zijn. Een bevroren vijver ontstaat snel op het moment dat de stroming in uw vijver niet optimaal is, zal er inderdaad een ijslaag ontstaan op uw vijver. Het is van algemeen belang voor uw vijver maar beter nog voor uw Koi en Sier vissen om er voor te zorgen dat de vijver niet bevriest.

Voor uw Vissen; of dat dit nu Koi of andere siervissen zijn is het beter dat deze gedwongen worden om te zwemmen inde winter, waardoor deze ook actiever blijven en daarbij gezonder en sterker het voorjaar ingaan, waarbij ze de ergste druk van parasieten kunnen weerstaan. Ook zullen actieve Vissen en dan met name Koi ‘karperachtige’ in de winter door blijven eten net als de steuren in uw vijver.

Waarom nu die stroming in uw vijver is, om geen bevroren vijver te krijgen?

Zoals we net al hebben kunnen lezen zorgt deze er dus voor dat uw vissen actief blijven tijdens de winter. Maar waar het vooral om gaat is dat je door de beluchting van de vijver een opwaartse stroming creëerd welke ervoor zorgt dat de vijver dus optimaal kan ontgassen. Zorg er dan ook voor dat de luchtschijven voor de winter goed schoon gemaakt zijn of vervangen worden.

Voor kom een bevroren vijver door er voor te zorgen dat uw stroming in de vijver optimaal is, hierdoor zal deze niet bevriezen; ook niet onder deze barre omstandigheden. Het is daarom ook zo belangrijk dat er tijdens de bouw van uw vijver rekening mee wordt gehouden dat er een optimale stroming wordt gecreëerd, zowel Verticaal als Horizontaal. Is dit niet het geval in uw vijver dan is dit wel vaak op een simpele manier aan te passen, zodat uw probleem snel is opgelost en uw prachtige exemplaren niet verloren gaan. Voor meer info neem contact met ons op!!

Pomp Uit of Aan?

In veel vijvercentra en tuincentra wordt nog steeds geadviseerd om uw pomp in de winter uit te zetten of op halve kracht te laten draaien. Doe Dit Dus Nooit. Maar dit zult u ondertussen ook wel hebben begrepen, enkel en alleen al voor de gezondheid van uw vissen. Op het moment dat u een  bevroren vijver heeft zullen de vissen stikken in uw vijver, simpel weg door het feit dat er veel giftige gassen worden geproduceerd, maar niet kunnen worden afgevoerd.

Laat uw pomp ook niet op de energie zuinige stand draaien, maar op volle toeren, zodat u lekker activiteit in uw vijver hebt. Het voordeel hiervan is ook nog eens dat uw vissen geen doorlig plekken krijgen, maar gezond en sterk de winter uit komen.

Vijver Afdekken om een Bevroren Vijver te voorkomen?

U mag natuurlijk uw vijver afdekken, maar zorg er wel voor dat er een opening in zit, waardoor er gelucht kan worden. Maar ook hierbij geld, laat uw pompen doordraaien.

Heeft u een bevroren vijver of wilt u een bevroren vijver voorkomen, maak dan zo snel als mogelijk een afspraak zodat we kunnen realiseren dat in ieder geval de komende winter verzekert bent, dat u geen bevroren vijver meer zult hebben.

[contact_form]

 

Bevroren Vijver | Vijver Aanleggen zodat ik Geen Bevroren Vijver Krijg