Bevroren Waterleiding

Bevroren Waterleiding

januari 17, 2013 Uit Door Robert van de Pas

Bevroren Waterleiding Voorkomen Of Ontdooien

Nu de winter weer is ingetreden, waarbij de vorst weer even wat langer aanhoud dan werd voorspeld, hebben we weer last van een bevroren waterleiding. Of dat we nu een water aftappunt buiten hebben voor het zwembad, voor de vijver, of gewoon voor de tuin. Op een bevroren waterleiding zitten we niet te wachten. Een bevroren waterleiding is dan ook meestal niet te voorkomen wanneer de vorst intreed en we geen voorzorgsmaatregelen hebben getroffen.

Vaak liggen de waterleidingen diep genoeg in de grond zodat ze niet bevriezen, maar zijn de aftappunten wel meestal vorstgevoelig. Bevriezing van deze aftappunten is dan ook meestal niet uit te sluiten, indien deze niet zijn geïsoleerd. Zelfs al zijn de leidingen geïsoleerd, dan nog is een bevroren waterleiding vanaf de aftappunten moeilijk te voorkomen.

Voorkomen Bevroren Waterleiding

Indien we toch water moeten kunnen aftappen in de winter op de betreffende aftappunten, is het aan te raden om hiervoor passende maatregelen te treffen. Als we bijvoorbeeld een vijver hebben die automatisch spoelt en dus ook automatisch moet bijvullen is het wel aan te raden om passende maatregelen te treffen zodat we geen bevroren waterleiding hebben. We willen natuurlijk niet onnodig nog meer schade aanrichten doordat bijvoorbeeld een vijver leeg wordt gepompt, zonder dat deze wordt bijgevuld, of pompen die kapot draaien, doordat ze te weinig water krijgen.

Om een bevroren waterleiding te voorkomen, hebben wij natuurlijk goed voor u rondgekeken wat er allemaal op de markt is. Hierbij gaan we in eerste instantie altijd uit van kwaliteit producten in plaats van de veel minder goed werkende Budget Producten die meestal haperen of niet sterk genoeg zijn bij een strengere vorst. Waarom we geen budget producten aanbieden is simpel om de reden, dat op het moment u een beveiligingssysteem tegen bevriezen op uw waterleiding heeft geplaatst, u niet dagelijks controleert of dit nog werkt. Waardoor de bevroren waterleiding alsnog knapt en ook u zult niet de eerste zijn die volle filterput met water heeft, of een schuur met een zwembad erin, omdat u ervan uitging dat de beveiliging wel werkte.

Bevroren waterleiding Ontdooien

bevroren waterleiding

Bevroren Waterleiding Voorkomen

Om een bevroren waterleiding te ontdooien staan we meestal te stunten met een föhn of een gasbrander. Om er voor te zorgen dat uw leiding niet bevriest, of makkelijk te ontdooien is, maken we gebruik van een vorstvrij lint, ook wel verwarmingslint genoemd. De Montage is heel gemakkelijk via vlechten, of een spiraal rond de waterleiding. Het lint is voorzien van een thermostaat en dient te worden aangesloten op een 230V stopcontact. Maximum bedrijfstemperatuur is 60 gr. en het maximum vermogen is 10W/mtr.

Het Vorstvrij Lint is te verkrijgen in 4 verschillende lengtes en wel:

  • 2 meter lang € 26,50
  • 4 meter lang € 57,14
  • 6 meter lang € 64,57
  • 10 meter lang € 75,75

Heeft U interesse in één van bovenstaand lengtes, dan kunt u deze direct bestellen via onderstaand contactformulier.

Houd er wel rekening mee dat bovenstaande afmetingen lengte metingen zijn, dus de wikkelingen zijn niet meegenomen.

[contact_form]

Bevroren Waterleiding | Bevroren Waterleiding Filtersysteem