KoiVijver 85.000 ltr Project van de Pas Vijverbouw

KoiVijver 85.000 ltr Project van de Pas Vijverbouw

februari 6, 2017 Uit Door Robert van de Pas

Vijverbouw Koivijver van 85.000 Liter

uitgraven koivijver

uitgraven koivijver

Bouw van een nieuwe Koivijver 12×5 mtr met een plantenfilter van 12×1 mtr. Mooi project met weer nieuwe uitdagingen en zoals altijd daar houden we van. De vijver is geprojecteerd in een tuin die nog op die plek tot 80 cm aangevuld moest worden. De filterinstallatie van de vijver is geprojecteerd in de schuur, met als voor filter een Ultrasieve.

Opbouw Nieuwe Vijver

metselwerk koivijver

metselwerk koivijver

De Vijverbak is uitgegraven waarna de leidingen zijn gelegd. Als volgende stap het storten van een gewapende betonvloer. Vervolgens wordt de vijver opgebouwd door middel van betonblokken. met hierin natuurlijk bewapening. Vervolgens zijn alle voegen netjes vlak afgevuld. Zodat er geen oneffenheden meer te zien zijn. In de muren zijn de doorvoeren voor de skimmer en terugvoeren natuurlijk direct meegenomen. Dit om achteraf weer sloopwerk te voorkomen.

Bekleden van de Vijverbak

epdm Vijverfolie koivijver

epdm Vijverfolie koivijver

De Vijverbak is na het uitvlakken bekleed met een extra dikke beschermlaag zodat de folie er mooier en vlakker oogt. Na het bekleden met de extra beschermlaag is de vijverbak bekleed met EPDM Vijverfolie van Firestone. Deze epdm vijverfolie van Firestone is altijd goed en netjes te verwerken. Na het uithangen van de epdm Vijverfolie is het bovenste gedeelte, verlijmd tegen en op de vijverrand om er voor te zorgen dat het een naadloze strakke bak blijft. Het planten filter is doormiddel van een overloop via een spiegelwaterval met elkaar verbonden.

Filterinstallatie Koivijver

filterinstallatie koivijver

filterinstallatie koivijver

De vijver draait op een combinatie van een ultrasieve met een drukfilter. De keuze voor dit systeem is mede bepalend door de afstand en de mogelijkheden die er waren. Het drukfilter wordt aangedreven door en frequentie regelbare energiezuinige zelf aanzuigende pomp met een automatisch aangestuurde spoelklep. Voor de wintermaanden is er gekozen voor een warmtewisselaar die er voor zorgt dat de ergste koude buiten de vijver blijft. Het direct verwarmen van het water geeft toch nog altijd het beste rendement. De gehele filter installatie is volledig automatisch geprogrammeerd en volledig aangesloten op een Poolcontrol systeem.

Wilt ook U graag een Koivijver aan laten leggen, neem dan gerust contact met ons op;

U kunt de Koivijver ook gedeeltelijk zelf bouwen en een gedeelte van de Koivijver aan ons overlaten.

Wij doen voor u ook half of deelprojecten. wel zullen we eerst een plan opstellen waar beide partijen het mee eens zijn. stuur gerust een mail naar: robert@vijver-en-tuin.nl gelieve met foto’s en plan.