Verzorging Gezondheid

Gezondheid Koi

Op gebied van Vissen gezondheid koi, heeft Robert als pionier en intensieve samenwerking met diverse kwekers uitermate veel kennis opgedaan. Robert zal dan ook geen enkel probleem uit de weg gaan om op te lossen, maar zoekt ook dan weer de uitdaging op. Telkens en bij ieder Probleem met betrekking tot Gezondheid Koi wordt vanuit een standaard procedure en vanuit de basis begonnen.

Door het toepassen van die technieken welke hij heeft opgedaan tijdens zijn cursus “Traditionele Chinese Medicijnleer”, komt Robert meestal tot de simpelste oplossingen. Voor de Oosterse wijsheid heeft Robert altijd een echte passie gehad en past deze dan ook graag toe in deze westerse hectiek, echter dan ook wel op een westerse manier. Belangrijk hierbij is dan ook om met beide benen op de grond te blijven staan en vooral niet al halverwege te beginnen, wat veelal gebeurt omdat het er simpelweg insluipt.

Want zeg nu zelf, wat is er nu zo mooi om een klant al tevreden te stellen en te helpen voordat hij zijn verhaal heeft gedaan. Een diagnose te stellen van een zieke vis die je ziet, voordat er ook maar één vraag is gesteld, want uw Dealer of Koi-vriend zag het al; “dit heb ik gisteren en vorige week ook al gezien dus….”.

Helaas is niets minder waar, maar worden hierdoor dan vaak vele middeltjes onnodig in het water gegooid, waardoor het ene probleem wordt opgelost en het andere alweer is gecreëerd. Ieder probleem is een probleem op zich en zal moeten worden opgelost vanuit de basis, dus de oorzaak zal eerst gevonden moeten worden, voordat u tot het gewenste resultaat komt.

Gezondheid Koi en andere Visziekten leid vaak tot stress wat uit eindelijk Fataal kan aflopen.

gezondheid koi

Hoe leidt stress tot een ziekte?

Stress resulteert in verhoging van het cortisolgehalte.

Cortisol onderdrukt het immuunsysteem en verhoogt het gebruik van lichaamsvet.

Oftewel de vis is gevoeliger voor infecties en zal vermageren.

Welke Factoren spelen hierbij een belangrijke rol met betrekking tot gezondheid koi?

  • de fysische omstandigheden waarin de vis verkeert. hieronder vallen temperatuur veranderingen, troebelheid.
  • de chemische omstandigheden in het water. hiermee worden alle scheikundige verbindingen die in het water voorkomen bedoeld. Zoals de PH, GH, KH, Ammonium, Nitraat, Zware Metalen, Organische Verbindingen, verkeert Oud of Bedorven Voer. Bij nieuwe vissen speelt dit ook een belangrijke rol daar ze in een nieuwe chemische omstandigheid komen.
  • de biologische omstandigheden rondom de vis. hierbij denkt men aan transport, overbevolking, natuurlijke vijanden, vissoorten welke niet bij elkaar passen, parasieten , bacteriën, vinrot, virussen, schimmels, en nieuwe inzet van vissen.
  • de algemene voeding. hiermee wordt bedoelt de samenstelling en de wijze en hoeveelheid van toedienen van koivoer. Vaak zien we zieke vissen die door vermagering en ondervoeding ziek zijn geworden. Het zijn dan namelijk de perfecte gastheren voor parasieten, schimmels en bacteriën.
  • de techniek. hiermee wordt bedoelt het functioneren van de techniek en de afstemming van het geheel op het gehele systeem.

We kunnen hier oneindig over doorgaan, als het gaat om gezondheidsproblemen van uw koi en verzorging van uw prachtige Juwelen. Natuurlijk is het belangrijk om te weten dat er veel fout kan gaan in uw vijver, waarvoor we u dan ook graag behoeden. Maar we willen u ook geen slapeloze nachten bezorgen, door er te diep op in te gaan, waardoor u al problemen ziet die er nog niet eens zijn., waardoor het al weer fout kan gaan.

Ons Advies is dan ook, hebt u problemen neem dan liever  te vroeg contact met ons op, dan dat u te laat komt.

Is de Gezondheid van Uw Koi ook aan het Hart?

Sluit dan nu een Abonnement vanaf €150,=/ jaar af, waarbij wij u regelmatig komen bezoeken en of begeleiden, zodat ook u uw systeem beter leert kennen en in geval van nood wij direct voor u paraat staan. Vraag snel naar de voorwaarden en neem contact met ons op.

Gezondheid Koi | Gezondheid Koi Abonnement