Koi Voer en Visvoer

Koi Voer en Visvoer, wie kent ze niet……..

Koi Voer

Koi voer; Indien uw koi voldoende leef ruimte hebben en als de water kwaliteit goed is komen ze helemaal tot hun recht. Om de kwaliteiten met betrekking tot groei, body en kleur in uw koi beste naar boven te laten komen, dienen ze een volwaardige voeding te krijgen afgestemd op de omstandigheden waarin de koi leven. In geheel Europa zijn weinig visvoeder fabrikanten, waarvan slecht enkele zich specialiseren op het maken van koi voeders en daarbij de speciale behoeftes van de vis erkennen. Een koi is gretig op een smakelijk voer, wat hij dan ook graag verorberd. Maar nog belangrijker, een koi heeft een gebalanceerd koi voer nodig, rijk aan vitaminen en voedingsstoffen met een hoge verteerbaarheid dat tot minimale vervuiling leidt. Een koi hobbyist gaat er normaliter vanuit, dat zijn koi voer een goede conditie en gezondheid van zijn koi bevordert. Speciaal koi voer voor jongere babykoi, is er specifiek koi voer dat er voor zorgt dat de baby koi goed groeien met behoud van de typische koi vorm.

Koi voer vele merken met een eigen label maar met de zelfde korrel.

We kunnen het heel simpel zeggen; slecht Koi voer is er bijna niet meer. Of u nu een emmer bij een groot winkelbedrijf haalt, een zak op een beurs, of dat prachtige zakje bij de Koidealer. De inhoud van deze zakken koi voer is hoogstwaarschijnlijk van geen enkel product slecht. Maar waar komen dan alle verhalen vandaan? Zoals gezegd slecht koi voer is er bijna niet meer in omloop, hierbij enkele eigenschappen op een rij.

U kiest u voor een:

  • Budget koi voer ; dat wil meestal zeggen dat het koi voer een zeer lage energie waarde heeft met een laag voedingsgehalte. Het nadeel van dit koi voer, is dat de vissen veel voedselresten uitwerpen, welke vervolgens een belasting voor uw filter zijn. Uw vijverfilter krijgt het zwaarder te voortduren, en er zal meer zweefvuil in uw koivijver rondzwerven. Tevens zult u in uw koivijver ook sneller last krijgen van zweef- en draad algen door de sterkere vervuiling en de dichtheid van het vijverwater. Het grote probleem bij een sterke vervuiling met een hoge dichtheid is, dat bacteriën zich hier veel sneller kunnen nestelen waardoor infectie gevaar optreed. Dit voer is meestal goedkoop, maar dat wil niet zeggen dat u goedkoper uit bent om het zelfde resultaat te bereiken, dan wanneer u een A of B merk koi voer koopt.
  • A-merk  koi voer ; hierbij kunnen we er in de regel van uitgaan dat we ook echt kwalitatief goed koi voer hebben. Natuurlijk is zijn en blijven er altijd uitzonderingen. Het kwalitatief hoogwaardig voer, is meestal uit zuiverder producten samengesteld welke ook beter verteren, waardoor we bijna geen vervuiling meer hebben in het water. Hierdoor blijft het filter ook beter schoon, en zal het haar werking beter kunnen doen. In de regel moet men er wel rekening mee houden dat het hier om A-merken voer gaat, wat dus inhoud dat ze ook erg duur kunnen zijn. Natuurlijk is er ook een ruim aanbod van perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Waaronder enkele bekende merken zoals House of Kata met een ruime en diversiteit aan keuze, die de laatste jaren in opkomst zijn
  • B-merk koi voer ; Dit is de grootste categorie voer, wat onder vele labels verkocht wordt. Hierbij kunt u enkel op het vertrouwen van de dealer of handelaar afgaan, om daadwerkelijk te weten wat er in die emmer zit. De prijs-kwaliteit verhouding schommelt bij deze producten heel erg, vraag dan ook aan de dealer wat hij voert op zijn bakken. Indien u het niet vertrouwt laat de dealer dan een handvol in twee bakken gooien en zie of de vissen gretig het voer op blijven eten. Indien de koi gretig komen, maar vervolgens het voer laten liggen, weet u genoeg.

Let wel op dat u uw koi niet overvoert, zodat ze te vet worden. Een koi is een alles eter en blijft gewoon door eten, omdat ze geen maag hebben. Geef Koi bijvoorbeeld geen of weinig brood, hier worden ze snel vet van en u krijgt veel vervuiling van uw water, geef dus goed koi voer. Koi hebben graag gekookt of vers vlees van vissen en schaaldieren. Garnalen en Zijderupsen is ook een welkome traktatie voor de vissen.

Belangrijk !!! : Geef Koi nooit vers vlees buiten visvlees, of hang nooit vers vlees in uw filter, dit is Fataal voor uw juwelen.

Geef uw vissen kwaliteit Koi Voer