Vijver Onderhoud

Vijver Onderhoud

Het vijver onderhoud en verzorgen van uw vijver is de belangrijkste klus die u hebt bij het houden van koi. Koi zijn namelijk sterke watervervuilers, maar zijn in vuil water ook weer zeer kwetsbaar. We horen het u al zeggen, in de natuur overleven ze toch ook in smerig en vuil water. Ja dat klopt als een bus, want in de natuur genezen wonden ook veel sneller dan in een schone koivijver. In de natuur zijn de vijvers en plassen over het algemeen zo groot, dat de complete flora en fauna in evenwicht is. Schommelingen in waterwaarden en temperatuurverschillen hebben we daar niet, wat in onze koivijver vaak wel het geval is. Het is dus belangrijk voor de gezondheid van uw koi en siervissen, dat een vijver en het vijverfilter schoon en zuiver worden gehouden en uw vijver onderhoud.

Hierbij Enkele Belangrijke Tips Voor Vijver Onderhoud:vijver onderhoud

  • Controleer regelmatig uw waterwaarden (regelmatig vijver onderhoud): met name, GH > KH > pH > Nitraat > Nitriet > Ammonium. Indien de waarden van GH KH en pH afwijken, is het noodzaak deze zo snel mogelijk weer terug te brengen op de gewenste waarde. Indien het Nitraat te hoog, is het van belang dat er meer water wordt ververst. Bij een te hoog Nitriet en Ammonium gehalte, is het van belang de werking van uw vijver filter te controleren. Het bijvoegen van Bacteriën, zoals de bacteriën uit de Kamiac zijn hierbij uiterst geschikt, om zo de bacterie werking van uw filter mee te helpen. U kunt er vanuit gaan dat 10% van uw vijverwater wekelijks verversen, geen overbodige luxe is. Dit kan handmatig, maar ook automatisch. Wij geven u hierover graag advies bij uw vijver onderhoud.
  • Controleer regelmatig uw filtersysteem (regelmatig vijver onderhoud): De basis van een goede waterkwaliteit begint bij uw filter. Uw filter bestaat normaal gesproken uit vuilwater bacteriën en schoonwater bacteriën. Het is niet vanzelf sprekend dat het filter dus vuil mag zijn, in tegendeel het filter moet zo schoon mogelijk worden gehouden. Indien u een meerkamer systeem heeft, is uw eerste kamer meestal de bezinker. Het vuil dagelijks uit de bezinker te laten is geen overbodige luxe, maar dit houd niet in dat de filter geheel schoon moet zijn. Het is van belang dat er altijd wat vervuiling oftewel voedsel voor de Nitrificerende bacteriën in het filter blijft. Indien uw bezinker dermate goed is ingericht, hoeft u de vervolgkamers steeds minder spoelen. Deze frequentie van uw vijver onderhoud kunnen wij samen met u bepalen.
  • Controle overige apparatuur (periode vijver onderhoud): vervang jaarlijks de UV-C lamp het liefst in het voorjaar, zodat u met een verse UV-C lamp het seizoen in gaat. Maak dan tevens ook het kwartsglas schoon en vervang zonodig de rubbers. Reinig ook jaarlijks uw waterpomp of vijverpomp en verwijder de kalkaanslag. De luchtpomp kunt u het beste op het einde van het seizoen controleren, zodat u veilig de vijver ingaat. Hierbij kunnen wij u met raad en daad bijstaan net als het vijver onderhoud.
  • Doorspoelen leidingen (regelmatig vijver onderhoud): spoel indien mogelijk wekelijks de leidingen van de bodemdrain en de skimmer door, zodat deze niet kunnen dicht slippen. Indien gewenst kunnen wij deze werkzaamheden tijdens het vijver onderhoud voor u uitvoeren.
  • Planten snoeien (regelmatig vijver onderhoud): het is in belang van de groei van uw planten om deze regelmatig te snoeien zodat de planten worden gedwongen om door te groeien. Regelmatig toevoegen van plantenvoeding en mineralen is goed voor het welzijn van de planten. Het weghalen van oude bladen voorkomt een rottingsproces in het water. Hierbij kunnen wij u met raad en daad bijstaan.

Het Jaarlijkse Vijver Onderhoud en Filter Onderhoud vergt wat meer kennis.

  • Het winter klaar maken van uw filtersysteem : Dit houd in dat uw filtersysteem volledig wordt gereinigd. Deze reiniging vergt meer kennis dan alleen maar alles schoonspuiten, want loopt u de kans op een filtercrash.
  • Controle van het gehele systeem : Bij de algemene controle wordt het hele systeem van A-Z nauwkeurig gecontroleerd. Let Op want hier is veel kennis gewenst.
  • Controle van uw Koi : Het is van belang uw Koi nog voor de winter uitvoerig te laten inspecteren. Dit kunnen wij geheel voor u verzorgen.

U heeft na het lezen van deze tips onbetwist nog vele vragen, waar en wanneer moet ik dit allemaal doen. Zoals gezegd staan wij u graag met raad en daad bij om een en ander met u op een rij te zetten, tot het samenstellen van een complete actielijst.

Wij doen uiteraard ook voor vele klanten het het Vijver onderhoud en Filter onderhoud enkele keren per jaar. Indien gewenst kunnen wij het vijver onderhoud en filter onderhoud ook geheel voor u verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Stel Snel Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw vragen met betrekking tot vijver onderhoud zo uitgebreid als mogelijk, ook als u een afspraak wilt maken voor vijver onderhoud.

[contact_form]

Zonnepanelen | Vijver Onderhoud | Filter Onderhoud