Vijver Aanleggen Tuinvijver

Vijver Aanleggen “Project Tuinvijver In Achtertuin”

In het verleden werd bij het woord Koivijver er vanuit gegaan dat dit enkel was weggelegd voor de rijkere mensen. Tegenwoordig is een Vijver Aanleggen in de achtertuin weggelegd van de meest eenvoudigste tot meest vermogende huiseigenaar. Een vijver aanleggen in de achtertuin, zal zorgen voor een mooi en visueel aantrekkelijke achtertuin. Tevens geeft een tuinvijver een enorme rust en ontspannen gevoel voor elke tuinliefhebber.

Van een knusse kleine tot een grote weelderige achtertuin, in elke ontwerp is kun je een vijver aanleggen. Natuurlijk zal het vijver ontwerp worden aangepast in de vormgeving en uitstraling van de tuin.

Vijver Aanleggen Stap Voor Stap

Stap 1 Vijver Aanleggen; Bepaal waar uw vijver zal worden gesitueerd.

vijver aanleggen

Bekijk uw tuin goed en bestudeer de mogelijkheid of u de tuinvijver kunt aanleggen in een gebied waar zo min mogelijk bladeren van de bomen vallen. Dit Scheelt enorm in onderhoud tijdens de herfst, wanneer de bladeren gaan vallen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een net over de vijver te spannen in deze periode, omdat een vijver onder een boom ook wel weer wat natuurlijks heeft. Een vijver aanleggen kan zowel op een zonnige als in een schaduwrijke omgeving zijn. Het is hierbij wel belangrijk om dan wel de juiste plantenkeuzes te maken.

Een ander advies is om een plaats te kiezen in een hoger gebied in de tuin, zodat deze niet volloopt met het regenwater uit de tuin zelf. Dit kan namelijk veel nare gevolgen hebben.

Stap 2 Vijver Aanleggen; Markeer het gebied waarin de tuinvijver is gepland.

Als u uw vijver gaat ontwerpen is het verstandig om met bijvoorbeeld een tuinslang het formaat uit te leggen op de plek waar de tuinvijver moet komen. Hiermee kunt u dan precies de grootte bepalen welke ook in de tuin en omgeving past.

Stap 3 Vijver Aanleggen; Gebruik vijverfolie.

Een vijver aanleggen wordt meestal gedaan door gebruik te maken van epdm Vijverfolie. De Vijverfolie zorgt er natuurlijk voor dat er geen water uit de vijver ontsnapt, zodat vissen en planten altijd een waterbuffer hebben. Op deze manier voorkomt u ook dat niet vijver gerelateerde materialen of stoffen direct van invloed zijn op het vijvermilieu. De meest gebruikte vijver folie is tegenwoordig de epdm rubber vijverfolie. Natuurlijk kunt u ook een voorgevormde vijver in uw tuin plaatsen, waarbij een vijver aanleggen in uw tuin een makkie wordt.

Het beste is om degelijk advies in te winnen bij de Vijverspecialist, voordat u een vijver gaat aanleggen.

Stap 4 Vijver Aanleggen; Graaf je vijver.

De makkelijkste maar meest intensieve stap bij uw project “vijver aanleggen”, graaf de tuinvijver op basis van de breedte en diepte die u hebt berekend. Plaats eventuele vijverranden en leg de vijverfolie in de vijver. Een tuinvijver kan eventueel worden afgewerkt met rotsblokken op de vijverrand etc. Op de bodem mag vijversubstraat, maar zorg dat er niet teveel licht vanwege afval en onderhoud wat dit met zich meebrengt.

Deze activiteiten kunnen u van veel zorgen verlossen als u deze door een Vijverspecialist laat doen.

Stap 5 Vijver Aanleggen; Monteer de apparatuur.

Plaats de vijverpomp, vijverfilter, verlichting, en watervoorziening, zorg dat alles goed functioneert en sluit deze daarna op de voeding aan. Bij een vijver aanleggen is het wel altijd verstandig om een afvoersysteem te maken voor het vuil.

Stap 6 Vijver Aanleggen; Water toevoegen.

Nu is het tijd om de vijver te vullen met water. Laat het water een dag in de tuinvijver staan en markeer het niveau van het water. Staat het water na 24 uur nog steeds op de zelfde hoogte, dan mogen de planten in de vijver geplaatst worden, voor een mooie natuurlijke afwerking. Na het toevoegen van de juiste middelen mogen de vissen in de vijver worden geplaatst. Het is wel belangrijk om stap voor stap meerdere vissen bij te zetten vanwege het inlopen van het biologische filtersysteem.

Let Op; Een biologisch filtersysteem gaat pas werken op het moment dat er vissen in het water zwemmen en afval produceren.

Vraag de Vijverspecialist naar de mogelijkheden.

 

En nu? Uw vijver aanleggen is met succes voltooid, leun achterover ontspan en geniet. Geef jezelf een schouderklopje, Gefeliciteerd!!

[contact_form]

 

 

 

Leave a Reply

About Author

Robert van de PasRobert van de Pas Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad in alle Vijver en Tuin vraagstukken.

De laatste jaren zijn vijvers in het algemeen een begrip geworden voor vele tuinliefhebbers. Door de enorme vraag naar vijvers is er dan ook steeds meer kennis nodig om op de specifieke wensen van de klanten in te gaan. We onderscheiden de Vijvers in 4 verschillende categorieën, namelijk; koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuin-/siervijver.

Van de Pas Vijver en Tuin is dan ook uw Partner voor het realiseren en verwezenlijken van uw Droomvijver, vanaf het idee tot en met de complete afwerking.

Buiten onze professionaliteit in de vijver branche, nemen wij u ook graag mee in ons creatieve inlevingsvermogen om samen me u “uw” tuinontwerp te smeden. Ontwerpen en ideeën waar u nog jaren met veel plezier van kunt genieten, functioneel, creatief en verrassend. Geen enkele klant heeft dezelfde wensen, daardoor zoeken we telkens samen met u naar het volmaakte ontwerp. Door onze brede interesses in de Flora en Fauna, zijn we regelmatig afgereisd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika, hier hebben we veel inspiratie en ideeën op gedaan. Door het toepassen van enkele simpele natuurwetten, wordt de rust en eenvoud in uw Tuin als snel realiteit.

Google +
View all posts by Robert van de Pas →

Follow Facebook Twitter Google Plus RSS LinkedIn YouTube WordPress