Vijver Aanleggen

Vijver Aanleggen, Een Vijver Maken, Of Een Vijver Bouwen

Een Vijver Aanleggen betekent niet even een gat graven, folie erin, vullen met water, een pomp en een filter aansluiten, planten in de vijver vissen erin en genieten maar.

Nee in tegenstelling, een vijver aanleggen is een veel grotere operatie dan dat u zult denken.
Een vijver aanleggen betekent dus dat er diverse stappen; stap voor stap zullen moeten worden doorgenomen.
Een vijver aanleggen betekent dan ook veel meer voorbereiding dan waarmee over het algemeen rekening wordt gehouden.

U kunt zelf een vijver aanleggen, of u kunt ervoor kiezen om een vijver door ons aan te laten leggen, maar u kunt natuurlijk ook in samenwerking met ons een vijver aanleggen. Stuur ons nu snel uw aanvraag, of lees rustig verder

Een Vijver Aanleggen, Door U Zelf, Door Ons, Of Gezamenlijk Betekent;

Dat alle stappen, stap voor stap worden doorgenomen.

De eerste stap bij het project vijver aanleggen is natuurlijk de Vijver Keuze; voordat u het type vijver kiest, is het belangrijk om een paar praktische vragen kritisch te beantwoorden. Een vijver aanleggen is natuurlijk hartstikke leuk, maar er hoort ook onderhoud bij. Wij bekijken en bestuderen graag met u de wensen en mogelijkheden om samen met u tot een gepaste keuze te komen. Door ter plaatse de plannen voor uw vijver te bekijken en te bespreken, zal er uiteindelijk een passend advies ontstaan. Het type vijver en de algemene uitstraling van uw tuin zijn mede bepalend voor de definitieve keuze van de vijver die in uw tuin past. Indien de beleving van de vijver niet samenvalt en één is met de tuin en de omgeving, zult u nooit optimaal kunnen genieten en tot rust komen. Uw vijver aanleggen betekent dus een verlenging van uw tuin en of woonhuis.

Het idee vanuit U als klant, is de basis waar vanuit wordt verder gewerkt.

Vervolgens zal er kritisch worden gekeken naar de haalbaarheid van de plannen, welke we stapsgewijs zullen uitwerken. De mate van intensief onderhoud zal uitvoerig met u worden besproken, om uiteindelijk tot een juiste keuze te komen.

Ontwerp Vijver Maken

vijver aanleggen

Afhankelijk van de vijver keuze zal er een passend ontwerp gemaakt worden in samenspraak met u. Samen met u zal dan een schets van de vijver gemaakt worden passend in uw tuin, of desgewenst een compleet nieuw plan. Een vijver aanleggen in een geheel nieuwe tuin geeft meestal de meeste mogelijkheden, hierin kun je het makkelijkst de plaats en grootte van de vijver bepalen.

Afhankelijk van de vijver zal over het algemeen ook het materiaal worden gekozen voordat we de vijver aanleggen. Wilt u een vijver aanleggen en kiest u voor een natuurlijk ogende en vrije vorm, dan is het mogelijk om een verstevigde kunststof rand te gebruiken, of om het bovenste vijver gedeelte op te metselen, zodat er een stevige rand ontstaat. De bekleding van dit type vijvers is meestal met EPDM rubberfolie of met Rubbercoat.

De keuze voor een wand skimmer of een drijvende skimmer is makkelijk te bepalen, en aan te passen als je weet hoeveel en welk vuil er in uw tuin komt.. Tijdens het ontwerp zal rekening worden gehouden met afvoeren en leidingen welke in de filterput uit moeten kunnen komen. Het bepalen van de plaats en het type van een waterval is vaak afhankelijk van de buren, waarbij geluidshinder meegenomen dient te worden. Een spiegelwaterval is hierbij vaak een uitstekende oplossing.

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=U3hNRnvvdYQ&feature=youtu.be;” width=”480″ height=”385″ autohide=”1″ autoplay=”1″ disablekb=”1″ fs=”1″ hd=”1″ loop=”1″ rel=”0″ showsearch=”0″ showinfo=”0″]

Uw vijver aanleggen;

Uw vijver aanleggen zal na Uw goedkeuring , stap voor stap in gang worden gezet.

  • Hierbij wordt in eerste instantie begonnen met het uitzetten van de vijver.
  • Vervolgens zullen de graafwerkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Daarna worden de leidingen als eerste gelegd naar de filterput indien van toepassing.
  • De leidingen bestaan uit de riolering, aftappunt water en de stroomkabel.
  • Vervolgens worden de leidingen voor de bodemdrain inclusief de bodemdrain, de leiding voor de skimmer, en de eventuele leidingen voor de retour na de vijver gelegd.

De Vijver aanleggen is nu een kwestie van opmetselen of opbouwen van de wanden en bekleden.

Afwerking en beplanting

De afwerking van de vijver bestaat uit randafwerking en de beplanting van het plantenfilter of de vijverbeplanting met vijverplanten.>>>>

Vervolgens wordt de filterput afgewerkt door hier een vlonder op te leggen of door deze af te dekken met natuursteen. Wanneer er een vlonder over de filterput wordt gelegd kan deze eventueel worden gebruikt als zitje.

De beplanting zal vervolgens het eindresultaat tot het gewenste geheel brengen. Oeverbeplanting en beplanting rondom de vijver maken het geheel nu helemaal af. Natuurlijk is met de beplanting een de sfeer rondom de vijver helemaal te bepalen. Hierbij kunt u denken aan een Toscaanse tuin, een Japanse tuin, een Westerse tuin, of een moderne strakke tuin.

Nadat uw systeem volledig draait kunt u na drie dagen ontgassing de eerste vissen in uw vijver worden uitgezet. Hierdoor zal uw filtersysteem rustig aan belast worden en kan het gaan inwerken. Zet vervolgens rustig aan nieuwe vissen bij om de drie tot vier weken.

Na het lezen van alle informatie die voor u interessant was, of waar uw aandacht naar uitging, zult u ongetwijfeld nog enkele vragen en of opmerkingen hebben. Wij proberen alle informatie zo uitgebreid en eenvoudig als mogelijk weer te geven, maar beseffen ook als geen ander dat deze informatie nooit volledig zal en kan zijn.

Voor Spoedgevallen kunt ons ook altijd telefonisch bereiken, of vul in onderstaand contactformulier het tijdstip in dat wij u het beste kunnen bereiken met uw telefoonnummer.

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw vragen zo uitgebreid als mogelijk, ook als u een afspraak wilt maken om een vijver te aanleggen.

[bestwebsoft_contact_form lang=nl]

Vijver aanleggen, Vijver maken,  Aanleg vijver