Vijver Keuze

Bij de vijver keuze van het type vijver wat wordt gekozen, is het belangrijk om een paar praktische vragen kritisch te beantwoorden.

Gezien de vijver keuze uit ieder vijvertype ( koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuinvijver ) onderhoud en verzorging vergt, is het het belangrijk te weten hoe hoog en waar de frequentie van onderhoud en verzorging ligt. Bij de vijver keuze is het belangrijk te weten dat iedere vijver onderhoud vergt, is het dus belangrijk te weten of men tijd en ruimte heeft om de vijver te onderhouden. Daarbij is het dan de vraag of dit dagelijks, wekelijks of maandelijks mogelijk is. Indien er weinig of geen ruimte is, denken we meestal aan een volledig zelfreinigend filtersysteem. Deze systemen kunnen bij de vijver keuze echter niet zomaar op elke vijver gezet worden.

Wij bekijken en bestuderen graag met u de wensen en mogelijkheden om samen met u tot een gepaste vijver keuze te komen. Door ter plaatse de plannen voor uw vijver te bekijken en te bespreken, zal er uiteindelijk een passend advies ontstaan. Het type vijver en de algemene uitstraling van de tuin zijn mede bepalend voor de definitieve vijver keuze die in uw tuin past. Indien de beleving van uw vijver keuze niet samenvalt en één is met de tuin en de omgeving, zal u nooit optimaal kunnen genieten en tot rust komen bij uw vijver.

Vijver Keuze; wel of geen vissen.

Bij uw vijver keuze is het ook belangrijk te weten welke vissen we in de vijver gaan zetten en of dit samen gaat met planten in de vijver. Karperachtigen zijn meestal echte wroeters en dus niet echt geschikt in een planten vijver maar meer in een Koi Vijver of  Zwemvijver met enkele vissen erin. Zet dus nooit geen Karpers of Koi in een tuinvijver; dit kan jaren goed gaan, maar het moment komt dat het gegarandeerd fout gaat.

Daarbij is het belangrijk te weten dat Karperachtigen echte vervuilers zijn in de vijver, waardoor zij een gedegen filterinstallatie nodig hebben. Op een tuinvijver daarentegen kunnen veelal kleine drukfilters of de kleinere meerkamer filters goed hun werk doen.

Nog een aandachtspunt is de stroom voorziening op de plek van de vijver, Aanvoer water (leidingwater géén bronwater) , Afvoer richting riool.

Natuurlijk is de grondwaterstand ook een aandachtspunt in het geheel.

vijver ontwerp Vijver Keuze Vijver Keuze Vijver Keuze

Wilt u graag professioneel advies bij het maken van uw  Vijver Keuze en type vijver, neem dan contact met ons op.

Stel Snel Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:


Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw vragen zo uitgebreid als mogelijk, ook als u een afspraak wilt maken om een vijver te aanleggen.

[contact_form]