Vijver Ontwerp

Vijver ontwerp

Vijver ontwerp

Nadat de keuze van uw vijver ontwerp vast staat, zullen we het ontwerp verder uitwerken. Om het vijver ontwerp verder uit te kunnen werken, is de keuze die u gemaakt hebt de leidende factor.

Afhankelijk van de vijver keuze zal er een passend ontwerp gemaakt worden in samenspraak met u. Samen met u zal dan een schets van de vijver ontwerp gemaakt worden passend in uw tuin. Indien u een geheel nieuwe tuin wilt laten aanleggen, zullen we eerst de plaats en grootte van de vijver bepalen. Nadat deze bepaalt is zal er een compleet plan en uiteindelijke schets ontstaan van uw nieuwe tuin.

Afhankelijk van het vijver ontwerp zal ook het materiaal worden gekozen om de vijver te bouwen.

Vijver Ontwerp Strakke Vorm

Indien er gekozen wordt voor een strakke vijver, is het mogelijk om een voorgevormde vijver van HDPE te laten maken, of de vijver te laten opmetselen. Een opgemetselde vijver kan worden bekleed met Rubber EPDM vijverfolie, PVC vijverfolie, Rubbercoat of met Polyester. Wordt hierbij gekozen om een filterput te maken langs de vijver, dan is het ideaal om een vlonder te gebruiken voor de afwerking.

Vijver Ontwerp Vrije Vorm

Indien en gekozen wordt voor natuurlijk ogende of vrije vorm, dan is het mogelijk om een verstevigde kunststof rand te gebruiken, of om het bovenste vijver gedeelte op te metselen, zodat er een stevige rand ontstaat. De bekleding van dit type vijvers is meestal met EPDM rubberfolie of met Rubbercoat.

Voor alle vijvers geldt dat er ter plaatse wordt gekozen om de de juiste plek voor de bodemdrains en de skimmer te kiezen. Afhankelijk van het type vijver is de keuze voor een wand skimmer of een drijvende skimmer bepalend. Tijdens het ontwerp zal rekening worden gehouden met afvoeren en leidingen welke ter plaatse of in de filterput uit moeten kunnen komen. Het bepalen van de plaats en het type van een waterval is vaak afhankelijk van de buren, waarbij geluidshinder meegenomen dient te worden.

Als uiteindelijk alle details zijn besproken, zal er uiteindelijk een offerte aangevraagd en uitgebracht kunnen worden. (dit kunnen wij volledig voor u verzorgen).

Wenst u ook advies en begeleiding bij uw vijver ontwerp, neem dan contact met ons op.

Stel Snel Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw vragen zo uitgebreid als mogelijk, ook als u een afspraak wilt maken om een vijver te aanleggen.

[contact_form]

Vijver Ontwerp | Type Vijver Ontwerp