Vijver Bouwen of Aanleggen, Simpel TOCH!!

Vijver Bouwen

Beste Vijverliefhebbers,

Een vijver bouwen of aanleggen, simpel TOCH! [inpost_gallery post_id=481]

Ja dat denken velen met u, maar helaas niets is minder waar een vijver bouwen is toch niet zo simpel.

De laatste tijd begeleiden we steeds meer doe het zelvers met hun project die een vijver bouwen.

Koi Vijver Bouwen

Zo hadden we begin dit jaar een project, waarbij wij betonblokken hadden voorgeschreven, maar waarbij de aannemer zelfstandig koos voor kalkzandsteen. De aannemer wilde de vijver bouwen met kalkzandsteen welke hij zou verlijmen, want “dit gaat veel sneller” was zijn motivatie. Natuurlijk heb ik mijn ongenoegen geuit en onderbouwd, maar helaas zag de aannemer de negatieve effecten niet in.

De Vijver werd uiteindelijk gebouwd met de kalkzandsteen en de wanden werden aangevuld met gele zand. Hierna is de folie er door ons strak ingelegd en het vullen van de vijver kon beginnen.

“BAM”

vijver bouwen

Scheur Door Verkeerd Materiaal

U raad het al, de vijver bouwen met kalkzandsteen was desastreus, begon te scheuren op de hoeken en de wanden dijden uit.

En NU, ” ja ja en NU” was de vraag van de aannemer, in plaats van met een antwoord te komen, zocht hij natuurlijk te vergeefs naar vluchtwegen.

Na veel contact over en weer, hebben wij uiteindelijk zelf maar de oplossing geboden voor dit heuse probleem, waarvan de klant de dupe was.

Uiteindelijk is er met deze vijver bouwen niemand beter van geworden, maar heeft het alle partijen geld gekost.

Zwem Vijver Bouwen

Afgelopen zomer werd ik ook gevraagd om een zwemvijver te begeleiden, welke al reeds in aanleg was. Aangekomen bij de klant stonden er waren de stenen al gebracht; en ja u raad het al. Ook hier wilde de aannemer (gelukkig wel een andere) de vijver opbouwen met Kalkzandsteen.

Ik heb de klant ervan overtuigd in gesprek te gaan met de aannemer en gebruik te maken van betonblokken, dus de geleverde stenen moesten worden terug gehaald. Hiermee was de aannemer natuurlijk niet erg blij, maar deze zag gelukkig wel de nadelige invloeden van kalkzandsteen in en waagde het er gelukkig dan ook niet op.

Nu vraagt u zich natuurlijk af; Wat zijn de nadelige invloeden van Kalkzandsteen, bij  een Vijver Bouwen?

Kalkzandsteen is een product dat veel wordt gebruikt in de bouw en is ook een zeer goed product. Diverse kelders worden gebouwd van Kalkzandsteen waarbij het wel goed gaat, enkele zweten wat vocht door maar meer ook niet!

Nou juist hier licht het probleem, het zweten van kalkzandsteen in een keldermuur is niet zo erg want de binnenkant is vrij en goed te luchten. Bij een Vijver Bouwen licht het probleem juist op dit vlak, namelijk het vocht kan niet aan de binnenzijde weg, gezien de muur aan de binnenkant is afgesloten met Folie. Het gevolg is dus dat de muur verzadigd en gaat scheuren.

Heeft u vragen na aanleiding van dit artikel neem dan rustig contact met ons op:

[contact_form]

 Vijver Bouwen Begeleiding Vijver Bouwen

Leave a Reply

About Author

Robert van de PasRobert van de Pas Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad in alle Vijver en Tuin vraagstukken.

De laatste jaren zijn vijvers in het algemeen een begrip geworden voor vele tuinliefhebbers. Door de enorme vraag naar vijvers is er dan ook steeds meer kennis nodig om op de specifieke wensen van de klanten in te gaan. We onderscheiden de Vijvers in 4 verschillende categorieën, namelijk; koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuin-/siervijver.

Van de Pas Vijver en Tuin is dan ook uw Partner voor het realiseren en verwezenlijken van uw Droomvijver, vanaf het idee tot en met de complete afwerking.

Buiten onze professionaliteit in de vijver branche, nemen wij u ook graag mee in ons creatieve inlevingsvermogen om samen me u “uw” tuinontwerp te smeden. Ontwerpen en ideeën waar u nog jaren met veel plezier van kunt genieten, functioneel, creatief en verrassend. Geen enkele klant heeft dezelfde wensen, daardoor zoeken we telkens samen met u naar het volmaakte ontwerp. Door onze brede interesses in de Flora en Fauna, zijn we regelmatig afgereisd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika, hier hebben we veel inspiratie en ideeën op gedaan. Door het toepassen van enkele simpele natuurwetten, wordt de rust en eenvoud in uw Tuin als snel realiteit.

Google +
View all posts by Robert van de Pas →

Follow Facebook Twitter Google Plus RSS LinkedIn YouTube WordPress