Vijver Lek

Vijver Lek Door Bevroren Vijver

Vissen gered na Vijver Lek door Bevroren Vijver

Vijver Lek

Vijver Lek, Constant vullen met leidingwater

Weer een goed voorbeeld van het goed controleren van de staat van de Vijverfolie. Deze vijver lek is een gevolg van een PVC Vijverfolie van 12 jaar oud die erg kort geworden was. De vrieskou heeft een bevroren vijver veroorzaakt, waardoor het ijs teveel druk op de folie heeft uitgeoefend. Het gevolg is dan dat de folie gaat scheuren en dus ook grote lekkages kan veroorzaken zoals hier het geval was.

Snelheid leeglopen van een Vijver Lek

De vijver moest het hele weekend constant worden bijgevuld met water vanwege de snelheid waarbij het water niveau in de vijver daalde. Het voordeel in deze was wel dat de vissen wat actiever werden en dus ook makkelijker te verplaatsen waren, wat natuurlijk niet optimaal is in deze periode. maar gezien de omstandigheden wel de beste optie.

Reparatie Vijver Lek

De oude PVC Vijverfolie was in zo’n slechte conditie dat deze verwijderd moest worden en dus niet gerepareerd kon worden. Tevens is het zoeken naar een lek in een vijver niet of bijna niet te doen, vanwege de aangroei op de vijverfolie. Hierdoor is het zoeken naar een lekkage het zelfde als zoeken naar een spelt in een hooiberg. Meestal ontstaan er bij zo’n zoektocht ook meer andere kleine lekkages bij en is het einde zoek. De enige optie is dan ook een nieuwe Vijverfolie in de vijver leggen.

Aanpassen en Updaten van de Vijver

Vijver bouw

Updaten Vijver met een Kunststof Vijverrand

Vijverbouw

Updaten Vijver met een Kunststof Vijverrand

Nu er toch nieuwe folie in moest is het updaten van de vijver maar meteen meegenomen. De vijver is ooit door een hovenier aangelegd volgens de normen zoals dit door hun wordt geleerd bij hun opleiding. Helaas blijft dit in de opleiding toch een moeilijk punt, maar daarom neem ik het deze mannen ook echt niet kwalijk. Maar we hebben de gaten dus aangepast en alles weer lekker vloeiend gemaakt, zodat er geen vuil en afval hopen meer in de vijver kunnen ontstaan. De Vijverrand hebben we ook weer strak aangelegd zodat de vijver tot aan de rand gevuld kan worden met water. Vervolgens hebben we natuurlijk een EPDM Vijverfolie in de vijver gelegd, dit vanwege de lange levens duur en de flexibiliteit. De stukken en plakken Vijverfolie die we dus eerst zagen zijn verleden tijd.

Klanten zijn gelukkig weer heel tevreden en gered van de vervelende vijver lek.

Heeft U uw Vijver Lek of wilt U voorkomen dat U een Vijver Lek krijgt, neem dan gerust contact met ons op.

 

About Author

Robert van de PasRobert van de Pas Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad in alle Vijver en Tuin vraagstukken.

De laatste jaren zijn vijvers in het algemeen een begrip geworden voor vele tuinliefhebbers. Door de enorme vraag naar vijvers is er dan ook steeds meer kennis nodig om op de specifieke wensen van de klanten in te gaan. We onderscheiden de Vijvers in 4 verschillende categorieën, namelijk; koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuin-/siervijver.

Van de Pas Vijver en Tuin is dan ook uw Partner voor het realiseren en verwezenlijken van uw Droomvijver, vanaf het idee tot en met de complete afwerking.

Buiten onze professionaliteit in de vijver branche, nemen wij u ook graag mee in ons creatieve inlevingsvermogen om samen me u “uw” tuinontwerp te smeden. Ontwerpen en ideeën waar u nog jaren met veel plezier van kunt genieten, functioneel, creatief en verrassend. Geen enkele klant heeft dezelfde wensen, daardoor zoeken we telkens samen met u naar het volmaakte ontwerp. Door onze brede interesses in de Flora en Fauna, zijn we regelmatig afgereisd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika, hier hebben we veel inspiratie en ideeën op gedaan. Door het toepassen van enkele simpele natuurwetten, wordt de rust en eenvoud in uw Tuin als snel realiteit.

Google +
View all posts by Robert van de Pas →

Follow Facebook Twitter Google Plus RSS LinkedIn YouTube WordPress