Vijver Repareren

Vijver Repareren

april 2, 2013 Uit Door Robert van de Pas

Vijver Repareren Vanwege Lek?

Genieten van de vijver in de tuin is één van de mooiste dingen die u in uw eigen tuin beleeft. Maar helaas gaat ook een vijver wel eens lek, en zullen we de vijver repareren als dit tenminste nog kan. Een vijver repareren is in sommige gevallen gemakkelijk en snel gedaan, maar in veel gevallen is een vijver repareren geen optie, en kan het beste de vijverfolie worden vervangen. Op het moment dat er een lekkage ontstaat in de vijverfolie; zijn de eerste vragen, hoe oud is de vijverfolie en van welk materiaal is de vijverfolie? In de meeste gevallen is het verstandiger om nieuwe vijverfolie te leggen, dan de vijver repareren.

Vijver Repareren, Wanneer Wel En Wanneer Niet?

Vijver Repareren

Vijver Repareren

Een vijver repareren is meestal de meest gewenste optie, gezien we veel vrije vorm vijvers tegen komen met mooi begroeide oevers. Als we een vijver repareren, zullen deze oevers meestal mooi in stand kunnen blijven, maar als we de vijver niet kunnen repareren, dan moet de gehele vijver leeg gemaakt worden en zullen de oevers in de meeste gevallen naar buiten geklapt worden, zodat we deze weer kunnen terug leggen op het moment dat de nieuwe folie er ligt. De schade die hieruit voorkomt valt over het algemeen reuze mee, zeker na een kort groeiseizoen.

In een ander geval van vijver repareren gaat het meestal om strakke vijvers, waar een rand om gemetseld ligt of verlijmd is. In deze gevallen van de vijver repareren, zal er indien noodzakelijk ook een nieuwe folie worden aangebracht tot aan de vijverrand en zal deze onder de rand worden bevestigd. Hiervoor hebben we diverse opties.

Maar is een vijver repareren wel noodzakelijk, is nog steeds de vraag. Op het moment dat de vijverfolie enkel lekt en niet kort is waardoor hij snel verder scheurt, kunnen we meestal de vijver repareren zonder nieuwe folie te gebruiken. In beide gevallen geld wel dat de gehele vijver schoon gemaakt dient te worden om de lekkage plekken goed zuiver te maken en vervolgens de vijver repareren. Natuurlijk kunnen we ook een polyester vijver repareren gezien deze ook nog wel eens na verloop van tijd willen gaan lekken op dunnere plekken.

Heeft U een lekkage of vragen over een vijver reparatie, neem dan zo nu contact met ons op via onderstaand formulier. Wij zullen proberen u in ieder geval binnen 24 uur te contacteren.

[contact_form]

Vijver Repareren | Vijverfolie in de Vijver Repareren| Vijver Repareren B2B