NatuurVijver

De Natuurvijver, Geniet Van De Natuur In Uw Eigen Tuin

In een natuurvijver worden meestal weinig vissen gehouden, het zijn vijvers die rust uitstralen net als in de grote natuur. Een Natuurvijver bestaat hoofdzakelijk uit planten op diverse niveaus. Het is wel van algemeen belang, dat er zoveel mogelijk zon op de natuur vijver komt te staan, zodat de planten zichzelf goed kunnen ontwikkelen en groeien.

We spreken hier over 3-4 verschillende niveaus onder de waterspiegel van 15 – 100 cm. Hierdoor kunnen er meerdere soorten planten in de vijver te komen te staan. In het bovenste niveau staan de oever en moerasplanten tot maximaal 15/20 cm diepte. Op een diepte van 35-80 cm kunnen vele diverse waterplanten worden gezet. In het onderste en diepste niveau zetten we de zuurstofplanten en waterlelies. Zuurstofplanten kunnen overigens niet allemaal op het diepste niveau staan. Enkele soorten staan liever op een ondieper niveau.

Bodem Natuurvijver

De bodem van de natuurvijver mag met klei worden bedekt, zodat er een enorme buffer aan mineralen als uitgangsbasis in de natuurvijver komt.

natuurvijverHet is natuurlijk altijd een optie om een klein filtersysteem op de natuurvijver te zetten, vanwege de meestal kleine omvang van de vijver.

Een kleine natuurvijver zal wel wat vaker hulp kunnen gebruiken, waarbij een klein filtersysteem een oplossing is. Het is wel van belang dat de stroming minimaal is, daar vele soorten vijver-planten niet van stroming houden. Op het moment dat de waterplanten weer volop groeien kunnen zij de vijver weer helder houden. Zorg er wel voor dat er meer dan 5 verschillende soorten water-planten in de natuurvijver staan.

Geschikte vissen voor een natuurvijver zijn; Goudwinde, Goudrietvoorn, Elritzen en als rover de Zonnebaars. Zorg dat er geen wroeters in een natuurvijver komen.

Voor meer informatie of een afspraak neem zsm contact met ons op, wij geven u graag een persoonlijk en situatie gericht advies.

Als Nederlands Vijverspecialist, kunnen wij u Begeleiden bij uw project, of dit volledig voor u uit te voeren.

Stel Snel Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw natuurvijver vragen zo uitgebreid als mogelijk.

[bestwebsoft_contact_form lang=nl]

Natuurvijver | Aanleggen Natuurvijver