TuinVijver

In een tuinvijver worden meestal de standaard siervissen gehouden zoals, Goudvissen, Goudwinde, Shubunkin, Sarasa, Rietvoorntjes. Een steur houden in een tuinvijver is niet aan te raden, vanwege het feit dat er vaak veel planten in de tuinvijver staan.

Een steur waaronder zeker een jonge steur zwemt zich nogal snel vast tussen de waterplanten, waarna hij stikt, omdat de steur niet achteruit kan zwemmen. Tuin vijvers bestaat hoofdzakelijk uit planten op diverse niveaus. Het is wel van algemeen belang, dat er zoveel mogelijk zon op de tuinvijver komt te staan, zodat de planten zichzelf goed kunnen ontwikkelen en groeien.

De bodem van de tuinvijver mag met substraat worden bedekt:

TuinVijver

Door bodembedekking met substraat in een tuinvijver kan er natuurlijk en biologische filtering kan ontstaan. Hierbij moet echter wel rekening gehouden worden dat er zich ook afval en vuil in deze laag ophoopt, wat na 3-5 jaar voor problemen kan zorgen. Het is daarom raadzaam het vijver- substraat jaarlijks los te woelen en het vuil met een zuiger af te zuigen.

Filter Tuin Vijver

Het is natuurlijk altijd van belang om een filtersysteem op de tuinvijver te zetten,
vanwege de meestal kleine omvang van de vijver. Een kleine tuin- vijver zal wel wat vaker hulp kunnen gebruiken, waarbij een klein filtersysteem een oplossing is. Het is wel van belang stroming in het water aanwezig is, vanwege de visbezetting in de vijver. Tevens is het raadzaam om altijd een zuurstofpomp in uw tuin vijver aan te hebben staan.

Een tuinvijver bestaat vaak uit een voorgevormde vijver-bak of kan worden gemaakt met vijverfolie ( hdpe vijver, epdm folie, pvc folie). Een waterval of een fontein geeft een leuk effect aan uw tuinvijver.

Voor meer informatie of een afspraak neem rustig contact met ons op, wij geven u graag een persoonlijk en situatie gericht advies bij uw TuinVijver.

Stel Snel Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw tuinvijver vragen zo uitgebreid als mogelijk.

[bestwebsoft_contact_form lang=nl]