ZwemVijver

De ZwemVijver is de laatste jaren erg in trek en geniet steeds meer populariteit.

De voordelen die op- en afwegen tegen een standaard zwembad geven vaak al snel de doorslag om een zwemvijver aan te leggen. Het voordeel van een zwemvijver buiten het feit dat er geen chloor meer gebruikt hoeft te worden, is de natuurlijke uitstraling welke gecreëerd kan worden. Bij het aanleggen van een zwemvijver is het belangrijk te kiezen uit een strakke- vijver of een natuurlijk uitziende vijver met plantenbedden. De diepte van een zwem-vijver is gelijk aan de diepte van een gemiddeld zwembad, doordat er plantenbedden worden aangelegd in de minder diepe zone van een natuurlijk ogende zwem-vijver, wordt het water sneller door de zon opgewarmd.

Een zwemvijver bestaat standaard uit;

zwemvijver in aanleg

zwemvijver in aanleg

Een zwemgedeelte en een planten gedeelte. Bij een natuurlijke zwemvijver loopt het planten gedeelte langzaam over in het zwemgedeelte. Dit wordt echter gescheiden door het niveau verschil. Bij een strakke zwemvijver staat het planten gedeelte slechts in verbinding met het zwem gedeelte.

Om het water van de zwemvijver helder en schoon te krijgen, gebruiken we een degelijk filtersysteem. In combinatie met een UV-C wordt de helderheid dan ook gegarandeerd. Bij de bouw van de zwemvijver zal dan ook minimaal een bodemdrain en een wand skimmer gemonteerd worden.

Door de juiste keuze van systeem te maken, kan er aanzienlijk worden bespaart in de energie kosten. Het plaatsen van het filtersysteem is meestal in een filterput. Indien dit wegens plaatsgebrek niet mogelijk is, zal er een alternatief moeten worden gekozen; bijvoorbeeld in een tuinhuisje of garage.

Voor meer informatie of een afspraak neem Vandaag contact met ons op en bespaar vele onnodige risico’s en Euro’s. Wij geven u graag een persoonlijk en situatie gericht advies met uw ZwemVijver.

Stel Nu Uw Vragen Via Onderstaand Contactformulier:

Heeft u vragen of zou u graag vrijblijvend een afspraak willen maken, neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier. Stel uw Zwemvijver vragen zo uitgebreid als mogelijk.

[bestwebsoft_contact_form lang=nl]