Vijverfolie leggen, Vijverfolie lassen

Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Leggen

Vijverfolie leggen

Vijverfolie leggen en Vijverfolie lassen vereist in de meeste gevallen vakmanschap, vaak wordt er even simpel gedacht over vijverfolie leggen in een vijver. Vijverfolie in de vijver uit elkaar leggen en water erin laten lopen, zodat de folie aan alle kanten strak trekt. Helaas is dit niet de juiste manier om vijverfolie in de vijver te leggen. Vijverfolie lassen is daarentegen nog meer gericht op vakmanschap en gaat altijd gepaard met het strak leggen van de vijverfolie. Vijverfolie lassen wordt ook vaak verward met vijverfolie vulkaniseren; vijverfolie lassen kan enkel bij PVC houdende vijverfolies en vijverfolie vulkaniseren wordt gedaan bij EPDM vijverfolies.

Hoe Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen?

Als je de vijver klaar heb en je gaat de vijverfolie leggen, is het belangrijk dat je de vijverfolie onder in het gat of vijverbak uit elkaar vouwt en netjes op de bodem uit elkaar trekt, hierbij is de basis gelegd voor een strakke vijver. Vijverfolie leggen, houdt in dat het werk dat je doet rustig en beheerst moet gebeuren. “vaak krijgen we dan ook de opmerking of dat we ook veel doen behangen” De vijverfolie leggen we vervolgens over de opstaande randen en

Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Lassen

knippen in iedere hoek of verhoging één maal recht naar beneden. Als het vijverfolie leggen ondertussen is gebeurd, gaan we de vijverfolie lassen (eigenlijk vijverfolie vulkaniseren) zoals dat meestal wordt genoemd, vandaar dat we vijverfolie lassen gebruiken. Voordat we de vijverfolie lassen gaan we eerst de rechte opstaande stukken vijverfolie tegen de wand verlijmen, waardoor er een nog strakker effect wordt gecreëerd. Hierop wordt overigens door de meest vijverbouwers op bezuinigd, gezien de prijs van deze producten vrij prijzig zijn. Voordat de vijverfolie wordt verlijmd tegen de wanden, dien je er wel zeker van te zijn, dat de vijverfolie er helemaal strak en perfect in ligt. De vijverfolie lassen kan nu snel en simpel gebeuren als je de juiste middelen bij de hand hebt, zoals goed cleaner speciaal voor epdm vijverfolie, goede en de juiste contactlijm, de juiste vulkanisatie tape, schuurmatjes, rubberkit etc..

Tip Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Een Tip bij Vijverfolie Leggen; Doe dit als je redelijk handig bent en dan het beste met wat warmer weer, gezien het vijverfolie leggen dan wat vloeiender gaat.

Een Tip Bij Vijverfolie Lassen; Begin enkel aan vijverfolie lassen als je erg handig bent, liever drie dagen over het karwei doet dan een uur, en doe dit enkel bij droog en zonnig weer.

 

Wilt u zelf liever niet experimenteren met vijverfolie leggen en vijverfolie lassen, neem dan gerust contact met ons op en wij nemen u uw zorgen volledig uit handen.

 [contact_form]

Vijverfolie leggen  |  Vijverfolie lassen

Leave a Reply

About Author

Robert van de PasRobert van de Pas Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad in alle Vijver en Tuin vraagstukken.

De laatste jaren zijn vijvers in het algemeen een begrip geworden voor vele tuinliefhebbers. Door de enorme vraag naar vijvers is er dan ook steeds meer kennis nodig om op de specifieke wensen van de klanten in te gaan. We onderscheiden de Vijvers in 4 verschillende categorieën, namelijk; koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuin-/siervijver.

Van de Pas Vijver en Tuin is dan ook uw Partner voor het realiseren en verwezenlijken van uw Droomvijver, vanaf het idee tot en met de complete afwerking.

Buiten onze professionaliteit in de vijver branche, nemen wij u ook graag mee in ons creatieve inlevingsvermogen om samen me u “uw” tuinontwerp te smeden. Ontwerpen en ideeën waar u nog jaren met veel plezier van kunt genieten, functioneel, creatief en verrassend. Geen enkele klant heeft dezelfde wensen, daardoor zoeken we telkens samen met u naar het volmaakte ontwerp. Door onze brede interesses in de Flora en Fauna, zijn we regelmatig afgereisd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika, hier hebben we veel inspiratie en ideeën op gedaan. Door het toepassen van enkele simpele natuurwetten, wordt de rust en eenvoud in uw Tuin als snel realiteit.

Google +
View all posts by Robert van de Pas →

Follow Facebook Twitter Google Plus RSS LinkedIn YouTube WordPress