Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

februari 27, 2014 Uit Door Robert van de Pas

Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Leggen

Vijverfolie leggen

Vijverfolie leggen en Vijverfolie lassen vereist in de meeste gevallen vakmanschap, vaak wordt er even simpel gedacht over vijverfolie leggen in een vijver. Vijverfolie in de vijver uit elkaar leggen en water erin laten lopen, zodat de folie aan alle kanten strak trekt. Helaas is dit niet de juiste manier om vijverfolie in de vijver te leggen. Vijverfolie lassen is daarentegen nog meer gericht op vakmanschap en gaat altijd gepaard met het strak leggen van de vijverfolie. Vijverfolie lassen wordt ook vaak verward met vijverfolie vulkaniseren; vijverfolie lassen kan enkel bij PVC houdende vijverfolies en vijverfolie vulkaniseren wordt gedaan bij EPDM vijverfolies.

Hoe Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen?

Als je de vijver klaar heb en je gaat de vijverfolie leggen, is het belangrijk dat je de vijverfolie onder in het gat of vijverbak uit elkaar vouwt en netjes op de bodem uit elkaar trekt, hierbij is de basis gelegd voor een strakke vijver. Vijverfolie leggen, houdt in dat het werk dat je doet rustig en beheerst moet gebeuren. “vaak krijgen we dan ook de opmerking of dat we ook veel doen behangen” De vijverfolie leggen we vervolgens over de opstaande randen en

Vijverfolie Lassen

Vijverfolie Lassen

knippen in iedere hoek of verhoging één maal recht naar beneden. Als het vijverfolie leggen ondertussen is gebeurd, gaan we de vijverfolie lassen (eigenlijk vijverfolie vulkaniseren) zoals dat meestal wordt genoemd, vandaar dat we vijverfolie lassen gebruiken. Voordat we de vijverfolie lassen gaan we eerst de rechte opstaande stukken vijverfolie tegen de wand verlijmen, waardoor er een nog strakker effect wordt gecreëerd. Hierop wordt overigens door de meest vijverbouwers op bezuinigd, gezien de prijs van deze producten vrij prijzig zijn. Voordat de vijverfolie wordt verlijmd tegen de wanden, dien je er wel zeker van te zijn, dat de vijverfolie er helemaal strak en perfect in ligt. De vijverfolie lassen kan nu snel en simpel gebeuren als je de juiste middelen bij de hand hebt, zoals goed cleaner speciaal voor epdm vijverfolie, goede en de juiste contactlijm, de juiste vulkanisatie tape, schuurmatjes, rubberkit etc..

Tip Vijverfolie Leggen En Vijverfolie Lassen

Een Tip bij Vijverfolie Leggen; Doe dit als je redelijk handig bent en dan het beste met wat warmer weer, gezien het vijverfolie leggen dan wat vloeiender gaat.

Een Tip Bij Vijverfolie Lassen; Begin enkel aan vijverfolie lassen als je erg handig bent, liever drie dagen over het karwei doet dan een uur, en doe dit enkel bij droog en zonnig weer.

 

Wilt u zelf liever niet experimenteren met vijverfolie leggen en vijverfolie lassen, neem dan gerust contact met ons op en wij nemen u uw zorgen volledig uit handen.

 [contact_form]

Vijverfolie leggen  |  Vijverfolie lassen