Virkon

Virkon tegen Bacterie en Virus Infecties:virkon

Virkon® is een desinfectie middel. Het doodt pathogene, verlaagt het kiemgetal, bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels. Koi worden gewoonlijk gehouden in gesloten systemen om een goede gezondheid te waarborgen, hebben veel van de vaardigheden betrekking op het vermogen en kennis van de hobbyist, om het filter systeem optimaal te laten werken en daarmee een optimale kwaliteit van het water te handhaven. De kans op een bacterie en Virus infectie wordt dus gering.

Er zijn inmiddels een 2-tal zeer ernstige virusziekten verschenen, die tot zeer ernstige verliezen bij koi kunnen leiden. Dit zijn “Koi Herpes Virus” (KHV) en “Spring Viraemia”, ziektes onder karperachtigen. Zoals met alle virusziekten is er nog geen specifieke behandeling mogelijk. Ondersteunende maatregelen in combinatie met biosecurity maatregelen, zoals wordt toegepast in de veeteelt, zorgen er echter voor dat het zich niet kan verspreiden. Dat is maximale wat kan worden bereikt.

Hiervan zijn vele eigenaren van Koi en handelaren zich veel meer bewust geworden. Er is een behoefte aan een vorm van Biosecurity omdat dit de enige manier is om hun vaak kostbare bezit te beschermen en te vrijwaren van deze problemen

Voor de Biosecurity van Koi bezitters gelden precies dezelfde principes als bij visproducerende bedrijven. Echter, wel met de toegevoegde complicerende factor van het filtersysteem, dat een toevluchtsoord kan zijn of worden voor allerlei infectieuze ziektes. Deze biofilters zullen echter worden beschadigd of uitsterven als er ontsmettingsmiddelen op worden gebruikt.

Om de uitval van Koi te voorkomen en eventuele virusziektes te helpen verminderen, hebben wij aangepaste succesvolle Biosecurity programma’s ontwikkeld. Deze programma’s helpen de gezondheid en welzijn van Koi te verbeteren en worden zelfs in de commerciële viskwekerijen gebruikt.

Wat is Virkon® ?

Verschillende virussen, waaronder ‘Herpes’ zijn ernstige bedreigingen voor Koi bezitters. Vele vissen zijn dragers zonder enige tekenen hiervan te tonen. Wanneer deze in contact gebracht worden met vatbare vissen, kunnen zij -vooral indien er sprake is van stress situaties, het virus in het water afscheiden, wat zal leiden tot besmettingen en zeer hoge mortaliteit. (vissterfte)

Onafhankelijk is bewezen dat Virkon hoogst efficiënt is tegen significante visziektes/verwekkers. Recent onderzoek heeft aangetoond, dat indien Virkon continue toegevoegd wordt aan het water van viskwekerijen, bij een dosering van 2 gram per 1.000 liter water, Virkon in het water afbreekt en een lage toxiciteit heeft. Deze dosering desinfecteert niet het water volledig, zoals geconcentreerde ontsmettingsmiddelen maar zuivert het en vermindert zo virusbeschikbaarheid voor besmetting. Het is dan ook beter te spreken van een vorm van water conditionering als van ontsmetting of desinfectie. Een erg belangrijke eigenschap voor de toepassing in koivijvers is dat Virkon het gehalte van pathogene bacteriën en sommige protozoön parasieten in het water sterk verminderd. (de bacteriële druk).

Studies in de USA met Koi hebben aangetoond dat continue gebruik van Virkon in karperwater bij een dosering van maximaal 8 gram per 1.000 liter water geen schadelijk effect heeft op de gezondheid van de vissen. Virkon is hoogst effectief gebleken tegen Herpes en Rhabdo virussen.

Virkon is hoofdzakelijk een krachtig complex geformuleerd virusdodend ontsmettingsmiddel voor het desinfecteren van aquatisch materiaal. Het wordt nu veel in Koi vijvers in Europa en USA effectief gebruikt om het water te zuiveren van verschillende virussen, waaronder ‘Herpes’ bij een dosering van maximaal 8 gram per 1.000 ltr water. Omdat alle Koi filter- en vijversystemen en waterchemie overal verschillend zijn, kan dit document slechts op een adviserende basis worden uitgegeven.

Het Zuiveren van het water van Koi vijvers met Virkon De meeste Koi vijvers zijn uitgerust met een waterpomp, een microbiologische filter en een UV lichtbron. Voor dosering dienen UV en/of Ozon apparatuur echter uitgeschakeld te worden. Na dosering, zodra Virkon zich in het vijverwater heeft verspreid, kunnen UV en/of Ozon weer worden aangezet.

Verzeker U ervan dat de circulatiepomp(en) daadwerkelijk in werking is/zijn, tijdens verspreiding van Virkon.

 

 Bestel Nu Uw Virkon:

Virkon 500gr voor € 37,00

virkon bestel

virkon 500 gr

Virkon 2500gr voor € 142,95

virkon bestel

Virkon 2500gr

 

Indien u een vermoeden heeft dat u een bacterie en virus infectie heeft, neem dan zsm contact met ons op. Op uw verzoek kunnen wij voor u een Bacterie onderzoek van uw vijverwater uitvoeren, zodat wij u verder kunnen adviseren over het gebruik van Virkon in uw Vijver.

 Virkon tegen Bacterie en Virus infectie | Virkon

Leave a Reply

About Author

Robert van de PasRobert van de Pas Is met meer dan 20 jaar gespecialiseerde ervaring de Vijverspecialist binnen Nederland en België. Wij adviseren u graag met raad en daad in alle Vijver en Tuin vraagstukken.

De laatste jaren zijn vijvers in het algemeen een begrip geworden voor vele tuinliefhebbers. Door de enorme vraag naar vijvers is er dan ook steeds meer kennis nodig om op de specifieke wensen van de klanten in te gaan. We onderscheiden de Vijvers in 4 verschillende categorieën, namelijk; koivijver, natuurvijver, zwemvijver, tuin-/siervijver.

Van de Pas Vijver en Tuin is dan ook uw Partner voor het realiseren en verwezenlijken van uw Droomvijver, vanaf het idee tot en met de complete afwerking.

Buiten onze professionaliteit in de vijver branche, nemen wij u ook graag mee in ons creatieve inlevingsvermogen om samen me u “uw” tuinontwerp te smeden. Ontwerpen en ideeën waar u nog jaren met veel plezier van kunt genieten, functioneel, creatief en verrassend. Geen enkele klant heeft dezelfde wensen, daardoor zoeken we telkens samen met u naar het volmaakte ontwerp. Door onze brede interesses in de Flora en Fauna, zijn we regelmatig afgereisd naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika, hier hebben we veel inspiratie en ideeën op gedaan. Door het toepassen van enkele simpele natuurwetten, wordt de rust en eenvoud in uw Tuin als snel realiteit.

Google +
View all posts by Robert van de Pas →

Follow Facebook Twitter Google Plus RSS LinkedIn YouTube WordPress