Euro Koi

Euro Koi

De eerste Euro Koi beter bekent als koi-karper welke in Nederland ruim 25-30 jaar geleden werden verkocht, waren hoofdzakelijk Ghost Koi en mooie Goud-Karpers.

Kweek Euro Koi

Euro Koi Kweek

Later zijn er ook binnen Europa meerde variëteiten Koi-Karpers gekweekt. De Euro Koi wordt hoofdzakelijk in grote natuurvijvers gekweekt, waar de Koi karpers zich kunnen voeden met het levend organisme in de kweekvijvers. De kleur van deze Koi karpers komt meestal door het groene water perfect naar boven. Echter zijn er de laatste jaren ook enkele Koi kwekers op de goede weg om een mooie Koi karper in kleinere Koi kwekerijen binnen te kweken.

Voor deze kwekers is het een uitdaging om in de Gosanke klasse hoog te kunnen scoren. Voor enkele kwekers is dit inmiddels gelukt, maar de meeste kwekers richten zich toch meer op de één kleurige Koi karpers en de Shusui en overige oudere soorten. Prijs technisch zijn deze Koi karpers natuurlijk ook interessant, vanwege de al niet doorberekende vrachtkosten vanuit Japan. Vrachtkosten vanuit Japan kunnen bij de Japanse Koi al snel oplopen van € 15,= bij 25cm – € 350,= bij 80cm. Wanneer u een Euro Koi koopt van echt hoge kwaliteit, zal deze prijstechnisch niet veel verschillen van een Japanse top Koi, vanwege de enorme arbeid welke bij de selecties vooraf is gegaan.

[one_fourth][/one_fourth]
[one_fourth][/one_fourth]
[one_fourth][/one_fourth]
[one_fourth_last][/one_fourth_last]

[margin10]

Over het Algemeen worden de Euro Koi uitgezet in grote natuur-vijvers, openbare vijvers voor grote gebouwen en in de bekende tuinvijvers worden vele euro koi uitgezet. Veel hobbyisten hebben in eerste instantie nog niet zo heel veel met hun Euro Koi welke overigens over het algemeen goedkoop zijn. Echter begint deze hobby bij veel mensen los te komen, als ze zien dat die kleine visjes van het tuincentrum om de hoek toch beginnen te groeien en groot worden.

Als de Euro Koi karpers in de vijver dan ook nog eens tam beginnen te worden, zijn de meeste hobbyisten verkocht en wordt er al snel een overstap gemaakt naar de wat hogere kwaliteit Koi. Hierbij stapt men dan langzaam over de drempel van de Koi-dealer waar een brede keuze Standaard kwaliteit Japanse Koi of Israel Koi zit. Deze Euro Koi karpers hoeven over het algemeen niet duur te zijn, maar kunnen ook goedkoop zijn afhankelijk van de kwaliteit.

Zie ook:  Japanse KoiIsrael KoiEuro Koi Vijver Aanleggen

[contact_form]