Israel Koi

Israel Koi

Israel Koi

De Laatste jaren is er veel te doen rondom de Israel Koi. In Israel wordt al vele jaren Koi gekweekt van goede kwaliteit, waarbij kwekers zich bij een organisatie hebben aangesloten. Deze kwekers werken nou samen met elkaar om de kwaliteit van de Israel Koi omhoog te halen. Jaarlijks gaan deze kwekers ook naar Japan om daar eventuele nieuwe ouderdieren in te kopen, om uiteindelijk nog betere kwaliteit te kunnen kweken met nieuwe bloedlijnen.

De Koi-kwekers in Israel selecteren hun Israel Koi ook steeds en steeds beter, waarbij de kwaliteit de kwaliteit van de Japanse Koi begint te evenaren. In Israel wordt er echter niet zo selectief gekweekt als in Japan, maar worden er vele mixen gekweekt. Variëteiten Israel Koi worden al snel met elkaar gemixt om vervolgens door gekweekt te worden. In Israel vind je dus ook geen kweker die enkel Kohaku en Sanke, of maar één of twee variëteiten kweekt.

Hierdoor is het natuurlijk wel moeilijker om door te blijven selecteren, tot de echte Top Kwaliteit overblijft.

Variëteiten Israel Koi

Diverse Variëteiten worden in Israel met succes gekweekt, waardbij de kwaliteit is te evenaren aan die van de Japanse Koi. Ghost Koi zijn vanuit Israel erg goed van kwaliteit, even zoals de Shusui, Chagoi, Ochiba, Yamabuki, Platinum en overige Ogons, Sanke, Asagi, Kin-Utsuri enz.

De Israel Koi hebben in de jaren 90 een slechte naam opgebouwd vanwege het KHV-virus, wat hele vijvers gedood heeft in vele landen. Het KHV-virus is echter al vele jaren eerder actief, maar een echte uitbraak was tot op dat moment nog altijd uitgebleven. Door deze uitbraak vanuit Israel, zijn de kwekers in Israel door nauwe samenwerking met Professoren welke al reeds eerder onderzoek deden op het bestaan van het KHV-virus, erin geslaagd om een enting te ontwikkelen tegen het KHV-virus. Dit heeft uiteindelijk als resultaat geleid dat, alle jonge vissen worden geënt tegen het KHV-virus, waardoor bij deze Israel Koi naar alle waarschijnlijkheid het virus niet meer zal uitbreken.

Israel Koi

Het Koi Herpes Virus KHV-virus, is te vergelijken met een griepvirus, niet meer en niet minder. Echter kan dit KHV-virus wel desastreuze gevolgen hebben en tot de door leiden. De verhalen die nu in de ronde ingaan, dat de Israel Koi wel drager zouden zijn, is natuurlijk gebaseerd op aannames.

Alle Israel Koi maar ook Japanse Koi en Euro Koi zijn immers drager van het KHV-virus, alleen wordt het pas actief als het afweersysteem en gezondheid van de Koi erg slecht is. De Israel Koi gaan trouwens niet dood aan het KHV-virus, maar aan de bijkomende aandoeningen en verschijnselen.

Zie verder: Japanse Koi | Euro Koi | Israel Koi Vijver Aanleggen

[contact_form]