Vijvervissen

Vijvervissen

vijvervissenWie wil het niet een tuinvijver vol met vijvervissen, veel kleur en veel beweging in het water. Het liefst heeft de gemiddelde vijver liefhebber zijn vijver goed gevuld met Vijvervissen. Waaronder: Goudvissen, Goudwindes, Goud Elritsen, Goud Rietvoorntjes, Goud Zeelten Shubunkins, Sarasa’s. Van overbevolking hebben we immers nog nooit gehoord, ieder jaar weer jonge visjes erbij en Oooh wat mooi.

Ook Vijvervissen hebben ruimte en schoon water nodig. Een overbevolking van vijvervissen is in een klein tuin vijvertje is dan snel een feit, waardoor er jaarlijks wel weer een gedeelte wordt verhuisd naar vrienden en kennissen als er al veel te veel in zit.

Vijvervissen zijn redelijk sterke vissen om in de tuinvijver uit te zetten, echter de natuur te evenaren is niet mogelijk.

Het is van belang er voor te zorgen dat de vijvervissen zich goed gedijen in het water, door een filter te plaatsen en planten in de vijver te zetten.

Enkele eigenschappen van Vijvervissen

Goudvissen ; De goudvis zijn de eerste vijvervisen die werden uitgezet in de siervijvers. De goudvis is een alleseter en kan tot 40cm groot worden. De goudvis zwemt in alle lagen van het water, maar hoofdzakelijk in de middenlaag. meerdere varianten: sluierstaart, komeet

Goudwindes ; De goudwinde is een echte scholenvis en kan zich goed gedijen in een tuinvijver. De goudwinde is voor natuurlijke vijanden geen gemakkelijke prooi, ondanks dat deze hoofdzakelijk in de bovenste lagen van het water zwemt. De goudwinde is van oorsprong een rover en kan tot 45 cm worden. meerdere varianten: blauw winde, zilver winde

Goud Elritsen ; De Elrits is een klein sierlijk karperachtig visje, wat tot ongeveer 9 cm groot kan worden. De Elrits is ook een echte scholenvis, waarbij het liefst een grote schol boven 10 stuks. Een Elrits is een erg gevoelige vis wat betreft de chemische huishouding van het water. Een Elrits is overigens pas na z’n 5e jaar geslachtsrijp.

Goud Rietvoorntje ; De Rietvoorn zwemt meestal in de bovenste lagen van het water. De Rietvoorn is een echte planten eter, maar aast ook aan het wateroppervlak naar voedsel. De rietvoorn zwemt het liefst in scholen en wordt tot 35 cm groot.

Goud Zeelt ; De Zeelt zwemt het liefst onder in de vijver met wat gezelschap rond, op zoek naar levens voedsel op de bodem. De zeelt word ook wel de Koidokter van de vijver genoemd, vanwege zijn geneeskrachtige slijmhuid. Een zeelt wordt max. 50 cm groot.

Shubunkin ; De Shubunkin, is rechtstreeks familie van de goudvis, en zwemt ook in de middenlaag van de tuin vijvers.

Sarasa ; De Sarasa is net als de Shubunkin ook familie van de Goudvis, echter wordt de Sarasa wel wat groter en fellervan kleur. De Sarasa wordt ook wel door vijverliefhebbers in een tuin vijver gezet in plaats van koikarpers. Door het sierlijke patroon van de Sarasa, heeft deze veel overeenkomsten met de koikarpers.

Zonnebaars ; De Zonnebaars zijn populaire vijvervissen en kunnen ook in aquaria worden gehouden. Niet alleen zijn kleuren worden op prijs gesteld, in tuinvijvers eet deze vis muggenlarven, bloedzuigers en wormen die op andere vijvervissen parasiteren.

Vijvervissen | Vijver Aanleggen voor Vijvervissen