Waterval Bij Uw Vijver | Waterval Maken

Waterval Bij Uw Vijver | Waterval Maken

februari 24, 2014 Uit Door Robert van de Pas

Waterval Maken | Waterval Voor Vijver

Een waterval maken bij een vijver geeft een speelt en levend effect aan de gehele uitstraling van de vijver. Op een waterval bij uw vijver komen vaak wat meer vogels en ander gedierte af, door de stroming die door het vallende water wordt veroorzaakt. Meestal wordt er bij een waterval gedacht aan het kletterende water wat over een rotspartij naar beneden valt in een beekstroom of rechtstreeks in de vijver. Helaas worden deze type watervallen minder gebouwd vanwege de geluidshinder die wordt veroorzaakt richting de buren.

Waterval Voor Vijver Wel Of Niet Mogelijk?Waterval

Door de snelle toename van klachten van buren die steeds minder van elkaar kunnen hebben, is het vaak een vraag of een waterval nog wel bij een vijver mogelijk is of niet. Ergernissen door een waterval zijn vaak een begin van een buren ruzie. Maar om een oplossing hiervoor te bieden, is het natuurlijk mogelijk om een waterval wat meer af te vlakken, zodat er geen klotsend effect meer wordt gecreëerd maar meer een kabbelend effect. Een waterval bestaat tenslotte uit bewegend water wat van boven naar beneden loopt en of valt. Op het moment dat er geen rekening hoeft te worden gehouden met buren, is het natuurlijk een mooie uitdaging om een speelse waterval partij bij een vijver of een waterval bij een grote beekloop te maken. Een waterval met enkel een opvangbak is natuurlijk ook een optie, maar dan dient de opvangbak die normaal gesproken weggewerkt is weg dermate groot van inhoud te zijn, dat deze de gehele waterval kan vullen op het moment dat de pomp aanstaat.

Stille Waterval

Om terug te komen op de mogelijkheden van een stille waterval in buurten waar de tuinen niet al te groot zijn en aan elkaar grenzen, is het mogelijk om een spiegel waterval aan te leggen. Door dat de waterfilm als een spiegel naar beneden valt in de vijver wordt er geen klotsend of kabbelend effect gecreëerd, maar een te verwaarlozen ruisend effect. Hiervoor worden veelal de RVS watervallen gebruik een aangeboden. Let wel op voordat u een RVS Waterval aanschaft dat de pomp is afgestemd op de waterval en dat deze echt waterpas staat. Want wanneer ook een RVS waterval niet recht staat, zal het water er niet als een film uitkomen, maar zal het er als een straal uitstromen, waardoor er weer een vallend effect optreed.

Heeft u nog vragen over een waterval of wilt u een waterval laten aan leggen, neem dan gerust contact met ons op.

[contact_form]