Zonne-energie

Zonne-energie

februari 17, 2014 Uit Door Robert van de Pas

Zonne-Energie En Zwemvijver!

Zonne-energie vormt een van de schoonste hernieuwbare energie bronnen welke we tot onze beschikking hebben. Het lijkt wel achterhaalt want de Zon is de oudste energiebron welke we zelfs Gratis ter beschikking hebben en waar we eigenlijk veel te weinig gebruik van maken.

Passieve Zonne-Energie

Hoewel je het waarschijnlijk niet echt realiseert, wordt je huis verwarmd met behulp van passieve zonne-energie als energiebron. Nee, we hebben het niet over zonnepanelen, maar in plaats daarvan verwijzen we gewoon naar de warmte die wordt geproduceerd wanneer het zonlicht de watertemperatuur van uw zwemvijver of gewone vijver opwarmt. In sommige gevallen profiteren snuggere mensen al gebruik van de passieve zonne-energie, maar de meeste mensen hebben geen idee dat het gebeurt.

Hoe Werkt Zonne-Energie?Zonne-energie

De zon is zeer krachtig, het is dan ook de basis van al het leven op onze planeet. De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel energie is wordt geproduceerd door het zonlicht. Bijvoorbeeld; wanneer je de auto hebt achtergelaten op een parkeerplaats in de zomermaanden, dan is deze bij terugkomst gloeiend heet binnen? Dit is passieve zonne-energie op zijn best, het zonlicht dringt namelijk door de ramen en verwarmt het interieur van de auto. Dit is even een simpele uitleg van zonne-energie welke heel eenvoudig te begrijpen is.

Zonne-Energie En Mijn Zwemvijver Verwarmen?

Als het gaat om passieve zonne-energie in en rondom uw huis, kan het heel goed werken om, met deze zonne-energie ook uw zwemvijver te verwarmen. Door gebruik te maken van zonnecollectoren kunnen we vrij eenvoudig het water de zwemvijver opwarmen door middel van een stromingspomp welke het water rondpomp door het systeem. Je kunt een zonnecollector vergelijken met een boiler waarin het water langzaam wordt verwarmd.

Uiteraard is het wel verstandig om bij het gebruik van zonnecollectoren de zwemvijver of zwembad af te dekken met een daarvoor bestemd dekzeil of anders. Zo gaat de opgeslagen zonne-energie niet zo snel verloren en blijft het rendement optimaal. Vaak wordt deze methode toegepast om vroeger en langer in het seizoen te kunnen zwemmen, en zijn de kosten aanvaardbaar.

Zonne-Energie En Zonnepanelen

Natuurlijk kunt u bij het gebruik van zonne-energie ook zonnepanelen gebruiken om zodoende de benodigde energie geheel vanuit de zonne-energie te halen en het milieu zo veel als mogelijk te ontlasten. Zonnepanelen zijn momenteel ook uiterst rendabel waarbij de investeringen zelfs steeds sneller worden terug verdient en waarbij daarna nog zorgeloos vele jaren geld wordt verdient aan deze zonnepanelen installaties.

Heeft u vragen na aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op met de zonne-energie specialist.

[contact_form]