Zwemvijver Aanleggen Of Zwembad Ombouwen

Zwemvijver Aanleggen Of Zwembad Ombouwen

februari 27, 2013 Uit Door Robert van de Pas

Een zwemvijver aanleggen wint steeds meer terrein bij de Vijver liefhebber en wordt dan ook steeds populairder. Ook worden veel Vijvers omgebouwd naar een Zwemvijver, echter beginnen zwembad eigenaren ook steeds meer om te schakelen naar een zwemvijver. Veel Zwembad eigenaren vinden de blauwe kleur onnatuurlijk in hun tuin, en hebben toch liever de natuurlijke kleur zie ze verwachten in hun gehele tuin ontwerp.

Natuurlijk zijn er ook voor zwembaden andere kleur folies om deze beter inpasbaar te maken in het tuinontwerp zoals een Zwemvijver.

Waar Moet Ik Op Letten Om Een Zwembad Om Te Bouwen Tot Zwemvijver

zwemvijver

Zwemvijver Aanleggen Simpel?

Als een zwembad nieuwe folie nodig heeft en u besluit om het zwembad om te bouwen naar een zwemvijver, is het wel belangrijk te weten waar u op moet letten. Als u enkel de folie gaat vervangen door zwarte EPDM folie, zullen de doorvoeren welke nu wit zijn, toch ook vervangen moeten worden door nieuwe zwarte doorvoeren, inlaatstukken en eventueel drains en skimmers. Let wel op dat dit mogelijk is, anders dienen de gehele componenten te worden vervangen, wat weer wat meer expertise met zich meebrengt.

Zwemvijver En Filtersysteem

Als u enkel bovenstaande wijzigingen heeft aangebracht, kunnen we natuurlijk nog niet echt spreken van een zwemvijver. Het filtersysteem, moet natuurlijk ook aangepast worden. Bij een zwemvijver gaan we altijd uit van een Biologisch filtersysteem, dit kan door middel van een plantenfilter, of door gebruik te maken van granulaat bedden welke het water zuiveren en filteren.

De bedoeling van een zwemvijver is om het water op een zo natuurlijk mogelijke manier te filteren, waarbij de biologie op een hoog voetstuk staat. Het is dus juist de bedoeling om kosten en energie te besparen door gebruik te \maken van de natuurlijk filtersystemen. Doordat er meestal gebruik gemaakt wordt van drukloze filtersystemen bij een zwemvijver, kunnen er heel goed energie zuinige pompen gebruikt worden. U vraagt zich natuurlijk al af wat u nu gaat besparen; Om u alleen al een idee te geven van de besparing op de pomp, levert dit op jaar basis al snel € 750,= op. Hierbij is dus in z’n geheel nog niet rekening gehouden met de rest van de apparatuur.

Zwemvijver Verwarmen

Ook passeert de vraag van; Moet Ik De Zwemvijver Verwarmen?

Natuurlijk hoeft u een zwemvijver niet te verwarmen, maar het mag natuurlijk wel. Het kan overigens gewoon op de zelfde manier als het verwarmen van het zwembad, maar dit is toch vrij kostbaar. Daarbij wordt een zwemvijver vaak gepland omdat we deze niet hoeven te verwarmen. Veel mensen hebben nog steeds het idee, dat een zwembad verwarmt moet worden en bij een zwemvijver hoeft dat niet, omdat dit een natuurlijke vijver is.

Dit is natuurlijk een psychologische gedachte, maar wel een gedachte waar meer en meer mensen onbewust een bewuste keuze mee maken.

Voor meer informatie of een afspraak neem Vandaag contact met Uw Vijverspecialist op en bespaar vele onnodige risico’s en Euro’s. Wij geven u graag een persoonlijk en situatie gericht advies met uw ZwemVijver.

[contact_form]